Projecten

We hebben het gevoel dat we flinke stappen hebben gezet, veel hebben bereikt, maar tegelijk nog een lange weg te gaan hebben.

Voor de komende jaren staan uitdagende projecten op ons te wachten, zoals:

 • Tweede MER – het creëren van een tweede centrale ICT ruimte.
  Servers, data en alle verbindingen intern en naar extern vinden we nu in één ruimte binnen het KCMC. Dit is riskant, nu de afhankelijkheid van ICT groter wordt. Eén van de dingen die we moeten doen is een tweede locatie inrichten, op veilige afstand van de eerste, waarin apparatuur staat die binnen zeer korte tijd alle functionaliteit kan overnemen als de eerste locatie wegvalt.
 • Storage – uitbreiden en moderniseren gegevensopslag
  De huidige dataopslag (storage) is verouderd en te klein. Vanuit een donatie in Nederland hebben we een veel grotere en modernere storage omgeving gekregen. Zonder corona had dat nu al in Tanzania gestaan, nu we moeten wachten om het te installeren en de mensen daar ermee leren werken.
 • Back-up – Inrichten van een goede back-up
  Een goede back-up is vanzelfsprekendheid in ons land. Zo niet in Afrika. Maar het is wel absoluut noodzakelijk. We zullen lokaal back-up’s moeten maken. De internetvoorziening staat niet toe dat hier heel veel data over verstuurd wordt.
 • Cardiac Centre – de bouw van een nieuw hart-vaat centrum
  In nauwe samenwerking met initiatiefnemers in Twente (ZGT) en de VS (Minnesota Heart Institute Foundation) wordt in de komende drie jaren een compleet nieuw hart- en vaatcentrum uit de grond gestampt. Uniek in Tanzania in zijn grootte en technische mogelijkheden.
  Welvaartziekte nr.1 heeft ook Tanzania niet overgeslagen, maar hartchirurgie staat in de kinderschoenen. Alle lof naar onze collegae in Twente en de VS die niet alleen het initiatief nemen, maar ook financiële middelen regelen, mensen opleiden, voor apparatuur zorgen. Onze rol is zorgen dat straks ook de ICT op het juiste niveau is in een splinternieuw centrum voor 100 patiënten.